Kedai sewa di Kota Bharu

Kedai untuk di sewa di Jalan Bayam, Kota Bharu. Lokasi strategik, berhadapan Masjid Paya Rambai. Tepi jalan besar, dan senang parking. Keluasan kedai ialah 20 ” x 40 ” atau 800 kaki persegi. Telefon untuk tengok kedai, 019-9980982 (Hussin)

Coklat Cadbury Cabbury Ada Unsur Babi

Saya percaya ramai dikalangan kita ni penggemar Cadbury, coklat yang sedang hot dengan isu babi dalam coklatnya. Dan perkara ini sudah disahkan oleh JAKIM. Mula-mula saya tengok penyebaran laporan tersebut di Facebook, saya abaikan sahaja sebab di surat tersebut ada kesilapan ejaan di mana coklat tu dieja sebagai Cabbury bukannya Cadbury. Saya abaikan walaupun saya […]

Borong Tudung, Ambil Dulu Bayar Kemudian

Ok, memandangkan memang ada pembaca blog ini tanya saya pasal bisnes tudung style ambil barang dulu bayar kemudian… itu saya susah nak jawab. Amat mustahil ada orang buat begitu dalam bisnes online ni. Melainkan memang sudah ada hubungan baik (kepercayaan) di antara pemborong dan pembeli (reseller). Masa saya mula-mula buat bisnes dulu pun, tak ada […]

Berniaga Online Cara Orang Bijak dan Sistematik

Saya kasihan betul dengan peniaga-peniaga online sekarang ini, khususnya orang Melayu di Malaysia. Kenapalah mereka gemar sangat berniaga untuk blogspot. Ada juga yang jenis berniaga di Facebook iaitu dengan cara upload gambar satu-satu dan berkomunikasi secara PM PM (Private mesej) dengan prospek. Ini cara berniaga yang tidak efisien dan tidak bijak. Banyak masa anda rugi […]

Borong Telekung Online

Tak lama je lagi akan mula Ramadhan, dah sampai masanya untuk kita siap-siapkan diri untuk berpuasa. Bagi mereka yang berniaga, masa nilah mereka buka gerai di Bazar Ramadhan. Bagi yang nak berniaga sampingan tu, pun masa inilah jugak yang sesuai. Cuma kena kuat badan dan tenaga, cari duit kuat, ibadat pun kena kuat juga. Barulah […]

Bisnes Raya – Cara Dapatkan Stok Baju Kurung dan Tudung

Dalam tempoh tak sampai 100 hari je lagi umat Islam akan menyambut hari raya Aidilfitri. Makcik-makcik kat kampung saya dah siap tempah baju raya dah. Orang bandar pula sibuk juga beli baju dah siap atau ready made. Masa inilah masa terbaik untuk sesiapa yang nak buat bisnes atau cari duit tambahan sempena hari raya puasa. […]

Buat Bisnes Tudung – Belajar Jahit Tudung Tiga Layer Sendiri

Seperti yang pernah saya  ceritakan sebelum ini, bisnes tudung ialah bisnes paling menguntungkan. Kerana orang perempuan tak sama macam orang lelaki. Jika orang lelaki cukup sahaja dengan satu kopiah atau topi, tapi orang perempuan perlu berpuluh helai tudung untuk disegaramkan dengan warna baju yang dipakai. Tak percaya? Tanya mak, adik perempuan atau kakak anda sendiri. […]