Cara deposit ke Instaforex

Post ini ditulis kerana diminta oleh beberapa pembaca blog ini tentang  cara deposit ke Instaforex.

Ada banyak cara untuk deposit ke Instaforex. Detail senarai cara deposit ke akaun Instaforex anda ada di sini. Secara ringkasnya, dibawah disenaraikan cara-cara untuk deposit ke Instaforex iaitu melalui:

  • Credit card, debit card - Jika menggunakan Liqpay, minimum deposit ialah USD2, manakala jika menggunakan Moneybookers, minimum deposit ialah USD50
  • Local transfer melalui Introducing broker Instaforex
  • Wire transfer atau Foreign Telegraphic Transfer – minimum deposit untuk menggunakan fungsi WT atau FTT ialah USD300
  • Introducing Broker kepada Instaforex – ni cara paling senang. Aku pun guna cara ni juga. Di Malaysia ni, ada 119 Introducing broker untuk Instaforex. Macam mana nak hubungi mereka? Boleh lihat di website Instaforex.

Instaforex Admin Office in Kelantan

Maybank : 5531-0441-0967 – Waja Timur Technology

Public Bank : 4895-3031-05 – Suhainizam Ismail

CIMB Bank : 0305-0000-2891-01 – Suhainizam Ismail

Phone : 013-9865542 atau 09-7603250 atau 09-7603251

Step susulan: Bagi mempercepatkan proses membuat fund transfer(deposit), anda perlu menghubungi wakil seperti di atas dengan memaklumkan atau smskan butiran seperti berikut:

1. Jumlah Yang Ingin Di depositkan. (Cthnya: Deposit RM370)

2. No Akaun Trading Anda. (cthnya: 113211)

3. Nama Penuh Anda

4. Nama Bank, Tarikh dan Masa fund transfer di buat.

(Cthnya: Deposit RM370, 113211, Azlan Ahmad, Maybank, 170709, jam 8:45am)

Kebiasaanya dalam masa 5 minit hingga 30 minit akaun anda sudah bersedia utk di trade.

 

Comments

  1. Quartz says

    Saya nk tanya sikit berkaitan dengan deposit nih.. Boleh dipercayai ke admin2 tu. Nanti duit kita lesap kalau kena tipu.. Lagi satu kalau kita deposit 300, 300 ke yg masuk dalam akaun kita?? atau ada caj lain

  2. says

    sy guna Instaforex dah dekat tiga tahun dah.. setakat ni tak ada masalah lagi.
    deposit tu klu depo melalui IB, fixed rate dia depo 1usd=rm3.7. klu withdraw fixed rm3.5.

Leave a Reply