Cara deposit ke Instaforex

Post ini ditulis kerana diminta oleh beberapa pembaca blog ini tentang  cara deposit ke Instaforex.

Ada banyak cara untuk deposit ke Instaforex. Detail senarai cara deposit ke akaun Instaforex anda ada di sini. Secara ringkasnya, dibawah disenaraikan cara-cara untuk deposit ke Instaforex iaitu melalui:

  • Credit card, debit card – Jika menggunakan Liqpay, minimum deposit ialah USD2, manakala jika menggunakan Moneybookers, minimum deposit ialah USD50
  • Local transfer melalui Introducing broker Instaforex
  • Wire transfer atau Foreign Telegraphic Transfer – minimum deposit untuk menggunakan fungsi WT atau FTT ialah USD300
  • Introducing Broker kepada Instaforex – ni cara paling senang. Aku pun guna cara ni juga. Di Malaysia ni, ada 119 Introducing broker untuk Instaforex. Macam mana nak hubungi mereka? Boleh lihat di website Instaforex.

Cara deposit ke akaun Instaforex

Memandangkan saya guna Skrill atau dahulunya dikenali sebagai Moneybookers, jadi saya tunjuk contoh Moneybookers ya.

cara deposit ke akaun instaforex

 

  • Selepas login, anda ke ruangan sidebar kiri akaun anda. Pilih deposit money di bawah menu Financial operations. Klik kat situ.
  • cara deposit ke akaun instaforex 2
  • Pastu pilih Skrill
  • cara deposit ke akaun instaforex 3
  • Masukkan maklumat yang dikehendaki untuk deposit ke akaun anda. Di ruangan Amount masukkan amount, manakala di ruangan Moneybookers tu tulis akaun email moneybookers anda.
  • Klik preview, kemudian anda akan di bawa ke akaun anda di Moneybookers/Skrill. Anda kena login akaun Moneybookers untuk transfer duit ke akaun instaforex anda
  • Lepas siap, klik button transfer
  • Anda akan terima satu email dari Moneybookers/Skrill. Forward email tersebut kepada docs@mail.instaforex.com
  • Duit akan terus dimasukkan ke akaun Instaforex anda sejurus email dari Moneybookers/Skrill diforward kepada pihak Instaforex.

Harap membantu. Happy trading.

Comments

  1. Quartz says

    Saya nk tanya sikit berkaitan dengan deposit nih.. Boleh dipercayai ke admin2 tu. Nanti duit kita lesap kalau kena tipu.. Lagi satu kalau kita deposit 300, 300 ke yg masuk dalam akaun kita?? atau ada caj lain

  2. says

    sy guna Instaforex dah dekat tiga tahun dah.. setakat ni tak ada masalah lagi.
    deposit tu klu depo melalui IB, fixed rate dia depo 1usd=rm3.7. klu withdraw fixed rm3.5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>