Harga minyak dunia turun, tapi Ron 97 tak turun

Dulu, masa harga minyak dunia naik kepada high 92.53 tu cepat je dorang naikkan Ron 97. Dua kali pulak tu naik, sekali Ron 97 naik bulan November, pastu naik sekali lagi bulan awal January. Dulu cakap, Ron 97 diselaraskan mengikut harga minyak dunia. Sekarang harga minyak dunia turun, tapi Ron 97 tak turun pun. Penipu betul kerajaan aku sekarang ni.

Secara teknikalnya, harga minyak tengah sedap turun. Tapi penurunan ni tak diambil kira. Price turun sehingga pada harga sama Ron 97 berharga Rm2.30. Ni aku jamin, kalau ada new high, konfem mereka akan naikkan harga Ron 97 ke harga tertinggi baru.

Pelik betul.. macam diperbodohkan pula. Ingat bebudak macam aku ni tak reti tengok harga minyak ke.. hampes. Technically, mungkin harga minyak ni akan turun sehingga 82.90 per barrel sebab kat situ ada support iaitu July 2010 punya high. Tapi, Exponential Moving Average 200 di daily chart tunjuk mahunya dia turun sampai 80.51..

Turun lah banyak mana pun, harga Ron 97 tak turun. Dorang tipu je cakap Ron 97 diselaraskan harga minyak dunia. Memang tipu.

Kalau korang guna Ron 97 macam aku jugak dan rasa dilembukan oleh penjual yg kononnya selaraskan harga minyak Ron 97 ni dengan harga minyak dunia.. korang share post ni di Twitter/Facebook.

Di Pakistan, kerajaan Pakistan turunkan minyak dorang. Kat sini, macam tak je..

Comments

  1. xmen201 says:

    memang kerajaan SIAL tau nak cekik rakyat je BABI betul NAJIB

Leave a Reply

%d bloggers like this: